Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 157
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2012 » Ноябрь » 2 » Учні ЗДХШ на творчій зустрічі в художньому музеї
21:15
Учні ЗДХШ на творчій зустрічі в художньому музеї

Учні ЗДХШ на творчій зустрічі в художньому музеї

 

       19 жовтня 2012 року учні Запорізької дитячої художньої школи в художньому музеї нашого міста зустрілися на персональній виставці з одним із старійшин  Запорізької  організації  Національної спілки художників України  Борисом Єгоровим.   

   Борис Кузьмич в 1950 році після закінчення Одеського художнього училища  приїхав до Запоріжжя,  і з цього часу являється його палким прихильником. Вулиці та площі міста, які за плином часу зазнали значних змін, запоріжці, їхні трудові будні та свята,  широкі лани та розлогі поля – неповний перелік тем та сюжетів, які відтворив в своїх багаточисельних полотнах художник.  Його урбаністичні пейзажі Запоріжжя – ніби чарівне вікно в минуле, яке ми уже ніколи не побачимо, наприклад, «Остання хата на Набережній» (1952), «Новобудови на площі Профспілок» (1955),  «Бувший проїзд на площі Пушкіна» (1956), «Золота Хортиця» (1954) та інші.  В своїх роботах митець передає своє захоплення розмахом і масштабами перетворень, які змінювали місто, ці полотна  з часом окрім художньої цінності набули й значення важливих історичних документів.

   Окрім пейзажних мотивів художник звертається до портретного жанру, за словами самого автора,  він написав  більше ніж десять тисяч портретів. В першу чергу митець оспівує людей праці –  це металурги, будівельники, вчені, доярки, портрети дорослих і дітей, в яких він  не тільки майстерно передає їхні портретні риси, а й доносить до глядача духовну красу портретованих. Особливу  увагу глядачів привернув  портрет внуки і правнуки  великого українського поета Тараса Шевченка, яких, як розповів художник,  він писав з натури.

   Поряд з пейзажами та портретами, на виставці представлені  також натюрморти.

   Борис Кузьмич  з  великим задоволенням спілкувався з учнями дитячої художньої школи, сам розповів їм про свої  роботи, згадував про свою молодість та початок свого творчого шляху, а також  відповів на безліч запитань юних художників. Під кінець зустрічі поділився  з присутніми своєю мрією – наміром  зробити свою персональну виставку, на якій хоче показати глядачам всі сторони своєї творчості.

   Більше ніж 150 робіт митця знаходяться в різних музеях України. Незважаючи на свої 87 років, Борис Кузьмич  являється активним учасником  обласних та республіканських художніх виставок, з натхненням працює над новими полотнами. 

   Спасибі за чудову творчість Майстре! Міцного здоров’я та подальших творчих досягнень Вам!      

 

                                             Викладач з історії образотворчого

                                             мистецтва ЗДХШ  Давиденко Л.Ф.

Просмотров: 1185 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  •  
     
    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz